Garriott vinder 160 mio. i retssag mod NCsoft

Garriott vinder 160 mio. i retssag mod NCsoft 02.08.2010 – 00:00 – Tabula Rasa
Ultima-skaber vinder 160 millioner i retssag mod NCsoft

30. jul. 2010 11:11Dommen i en sag mellem MMO-udgiverne hos NCsoft og deres tidligere medarbejder og Ultima-skaber Richard Garriott er netop faldet, og det er blevet til fordel for Richard Garriott, der står til en godtgørelse på 160 millioner kr.

Sagen om de mange penge startede tilbage i 2008, da de to parter var blevet uenige om, hvorvidt Garriott selv havde valgt at forlade firmaet eller var blevet fyret.

Garriot var på det tidspunkt med i udviklingen af sci-fi-MMO-spillet Tabula Rasa, der langt fra klarede sig som forventet. Den 11. november 2008 skulle Garriot angiveligt have lagt et åbent brev ud på spillets forum, hvor han kunne fortælle, at han havde valgt at forlade NCsoft til fordel for sin nye passion som rumturist.

Garriot husker dog ikke selv at have skrevet dette brev, som han mener, er forfalsket af NCsoft, der pressede ham til at sælge sine 40.000 aktier i firmaet på et økonomisk dårligt tidspunkt, hvor Garriot ikke havde intentioner om hverken at sælge aktierne eller forlade NCsoft.

Derfor krævede Garriott en eftersøgning af sagen i håb om en godtgørelse på 267 millioner kroner, hvilket retten dog fandt en smule for højt, da de nu har kunnet aflægge den endelige dom, der lyder på, at NCsoft skal betale Garriot det beløb, juryen fandt tilsvarende Garriots tab ved det øjeblikkelige salg af aktierne – 160 millioner kroner.

Garriot har i en officiel udmelding erklæret sig tilfreds med juryens dom, mens NCsoft kan melde ud, at de i øjeblikket undersøger, hvordan de kan tage sagen videre i retten.

Tabula Rasas servere blev slukket i slutningen af februar 2009 som følge af en annoncering fra NCsoft små fjorten dage efter Garriots afsked.

related links: • Ultima-skaber vinder 160 millioner i retssag mod NCsoft • Richard Garriott wins lawsuit against NCsoftAuthor: Clawhammer

 

WordPress theme: Kippis 1.15
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien